Vela Section

Over ons

Vela Section

Midden in het rustieke dorp Aarle-Rixtel, gelegen tussen het landelijk groen, ontvangen wij u graag voor een bijzondere ontmoeting op Dorpsstraat 1.

Dit eenlaags raadhuis met een tweelaags middengedeelte uit 1855 is ontworpen door architect H. van Tulder. In aanleg was er links een onderwijswoning en rechts een school. In 1923 werd er een raadszaal boven op de school gebouwd en de secretarie vergroot. In 1940 en 1960 vonden er inwendig verbouwingen plaats. In 1982 was er een uitbreiding aan de achterzijde met noordelijke vleugel, ontworpen door architect H. Gruyters. Het raadhuis bezit een leien schilddak, zijvleugels met omlopend schilddak en dakruiter. Op de nok staat een klokje afkomstig van Petit&Fritsen uit 1979 en er is een spits. Een dubbele stenen trap leidt naar de verdieping met bordes. De risaliserende gevel heeft spaarvelden, pilasters en een fries. Het raadhuis is gebouwd in rondboogstijl met elementen ontleend aan de kastelenbouwkunst. De aanbouw en bordes dateren van ca. 1955. De gevelstenen in de bordestrap uit 1935. 

Al sinds 1855 heeft de Couwenbergh een centrale plek ingenomen in ons dorp. Gemeentehuis, jongensschool, politiebureau en vandaag de dag een unieke locatie voor kleinschalige kwalitatieve bijeenkomsten. De Couwenbergh is een warme inspirerende omgeving die een harmonische evenwicht tussen de aanwezige oude elementen en moderne vormgeving laat zien.

Bij de Couwenbergh is alles mogelijk

Kijk voor meer informatie op:

ZakelijkPrivéVerenigingen

 

 

 

Vela Section